Spring til indhold

Forældrekøb – skal vi gøre det?

Vi står overfor en udfordring. Vi bor i Holbæk-området på Sjælland, men vores datter er i disse dage blevet optaget på Københavns Universitet hvor hun skal læse antropologi. Vi er sindssygt glade for det, men nu er vi i tvivl om boligsituationen. Markedet er jo lidt spøjst. Faldende efterspørgsel på ejerlejligheder, men massiv efterspørgsel på alt andet, der egentlig i sidste ende koster det samme.

 

De fleste kollegier er der gigantisk kø til – og da hun trods alt har tag over hovedet nu, er hun ikke forrest i køen nu, hvilket vel også er fair nok. Lejeboliger er også næsten spild af tid. Der er alt for stor rift om dem, penge under bordet osv.

 

Derfor har vi kigget os om efter alternative muligheder, fordi hun vil super gerne bo på Nørrebro, hvor hun kan få lidt praktisk erfaring med sit studie. 🙂

 

Vi har nu fundet en fantastisk 3-værelses lejlighed til hende ved Sankt Hans Torv, der passer perfekt til hendes behov. Samtidig med det kan hun flytte sammen med hendes veninde, der læser statskundskab.

 

Derfor foretager vi sandsynligvis et forældrekøb og i den forbindelse vil vi meget gerne have noget rådgivning fra en dygtig revisor. Hvad er de skattemæssige konsekvenser ved at lade sit barn bo i sin lejlighed? Og hvad skal huslejen som minimum være? Alt det kunne vi rigtig godt tænke os at få svar på.

 

Hvis du har nogen gode bud, så skriv i kommentarerne herunder. Ellers må vi jo finde en revisor med forstand på forældrekøb. Der skal jo løbende laves regnskab for en sådan udlejningsejendom, da det i princippet fungerer som en virksomhed. Man kan som jeg har forstået det køre det under 3 forskellige ordninger: personskatteordningen, virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen. Hvilken en der er mest fordelagtig kommer an på ens skatteforhold, har jeg også ladet mig fortælle.  Så hvad skal vi, den ene betaler topskat, den anden ikke, stille op? Mon vi kan finde en god rådgiver på for eksempel agera.dk?